Yasemin AYDOĞAN

İstanbul’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra Kayseri Sümer Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde ön lisans yaptı. Daha sonra Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi. Koç Allianz Sigortacılık sertifika programını tamamladı.

Aydoğanlar Şirketler Grubu’nda halkla ilişkiler koordinatörlüğü, Aydoğanlar A.Ş. de Ford Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği ile birlikte İrem-Ay Sigortacılık Hizmetleri A.Ş de yöneticilik yaptı.

Yasemin Aydoğan Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesinde 2003–2007 yılları arasında Kadınlar Komisyonu Başkanlığı, 2005-2007 yılları arasında Genel Sekreterlik ve Kadınlar Komisyonu Başkanlığı görevini deruhte etti. Şubat 2007 tarihinde yapılan genel kurulda  dernek başkanlığına seçildi. Bu görevi halen sürdürmektedir.

Uzun seneler resim çalışmaları yapan Yasemin Aydoğan, karma resim sergilerine katıldı. Çalışmalarını yürütmek ve genç ressamlar yetiştirmek için kendi atölyesini kurdu.

Yasemin Aydoğan Kayserili işadamlarından Refik Aydoğan ile evlidir. İki çocuk annesi olup, orta derecede ingilizce bilmektedir.