12. ÇANAKKALE (ABİDELER-ŞEHİTLİK) VE BURSA KÜLTÜR GEZİMİZ

Derneğimiz İstişare Kurulu Üyesi ve (1997-2001) Derneğimiz Başkan Yardımıcısı, iş adamı, SERGEN METAL LTD. ŞTİ. Sahibi Sayın Hasan Tuncay SERGEN Bey’in ve ÇETİN METAL DİLME SAN. TİC. LTD. STİ. Sahibi Sayın Çetin TOPAL Bey’in sponsorluğunda, 13-14-15 Mart 2020 tarihleri arasında derneğimizin Gençlik Komisyonu ve bursiyer öğrencilerimizin katılımıyla 12. kez Çanakkale ve Bursa’ya gezi düzenlendi.

13 Mart Cuma akşamı yola çıkıldı. Cumartesi sabah Eceabat’ta kahvaltı yapıldı. Kahvaltıdan sonra erken saatlerde Eceabat’ta rehber olarak emekli subay Kamil ÜZELLİ ile buluşuldu. Rehberimiz eşliğinde tarihi yarımadadaki Şehitlikler ve Abideler ziyaret edildi. Ardından Çanakkale merkezde konaklamak için yola çıkıldı. Pazar sabahı Bursa’ya gitmek üzere hareket edildi. Heykeldeki meşhur İskender Kebapçısında yemeğin ardından Osman Gazi, Orhan Gazi türbeleri ziyaret edildi. Ulu Camii ziyaretinden sonra tarihi Koza Han gezildi. Gezimizin sonunda Yalova üzerinden İstanbul’a hareket edildi.

Sponsorlarımız, İş adamı Sayın Hasan Tuncay Sergen Bey’e ve Sayın Çetin Topal Bey’e Gençlik Komisyonumuz adına teşekkür ederiz.

-“Komutanım benim tüfek bozulmuş, tetik basmıyor.” diyen Mehmetçiğe “Oğlum senin parmağın kopmuş.” denilen yerdir Çanakkale.

-Kurşunların havada çarpıştığı yerdir Çanakkale.

– Kaptanlar seyir defterine bir yerden geçtiklerinde GEÇİLDİ yazar: Rodos geçildi, Malta geçildi …diye! Sadece Çanakkale geçildi yazmazlar Çıkıldı yazarlar.

-Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz.