6. Çanakkale -Bursa Kültür Gezimiz

3 Mayıs Cuma akşamı, Komisyon üyesi 24 arkadaşımızla birlikte Çanakkale’ye gitmek üzere derneğimizin önünden yola çıktık.5 Mayıs Cumartesi günü sabahı, rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezi programında Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Savaşı’nın yapıldığı alanlarda bulunan şehitlik ve anıtlar, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyası, Çanakkale Şehitler Abidesi, 57 Alay Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı ziyaret edildi. Akşama kadar devam eden gezimiz Çanakkale Savaşı’nın en şiddetli çarpışmalarının yaşandığı Hakimtepe’de sona erdi.
Atalarımızın kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale’ye, geziler düzenleyerek onları hatırlamamıza vesile olmuş, halkımıza bu tarihi olayı manevi olarak yeniden yaşatmıştır. Allah bir daha bizlere böyle günler göstermesin.
Eceabat Öğretmenevi’nde konaklayan arkadaşlarımızla birlikte Akşam yemeğinden sonra dinlenmek için odalarımıza çekildik. Sabah kahvaltısından sonra 5 Mayıs sabahı Çanakkale’den Bursa’ya yola çıktık. Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa’da ilk adresimiz Ulu Camii (1. Bayezid tarafından 1396-1400’de yaptırılmış) oldu.20 kubbesi bulunan eser, caminin en klasik ve anıtsal örneğidir. Taş bir han olan Koza Han, Bursa’nın tarihi dokusunu yansıtan yapılardandır. Programımız Tophane’de Osmanlı Devleti kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi’nin türbelerini ziyaret ederek devam etti. Yeşilin hakim olduğu güzel doğasını kuşbakışı izledik. Daha sonra meşhur Bursa iskenderini Kebapçı İskender’de yedik ve İstanbul’a dönüş için gezimizi noktaladık.
6ncı Çanakkale Kültür Gezimizin sponsoru derneğimizi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Sayın Tuncay Sergen Bey’e teşekkür ederiz.