7. Geleneksel Kayserililer Brunchı

Kayseri İli Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi tarafından bu yıl 7. ‘si düzenlenen “Geleneksel Kayserililer Brunch’ı ” Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Bruncha, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. BRUNCH’TAN NOTLAR; Sunucu Ece Vahapoğlu; “1 Haziran Pazar günü Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubemizin 7.sini düzenlediği bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımız ile bir araya gelmekten onur ve mutluluk duyuyoruz.” diyerek söze başladı. Konuşmasının devamında sponsorları teke tek takdim ederek tanıttı. Konuşmasını yapmak üzere dernek başkanımızı sahneye davet etti. Brunch’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserili Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Pelin Gündeş Bakır, Bağımsız milletvekili Ahmet Öksüzkaya, İstanbul BŞB Başkanı Baş Danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Dernek başkanımız Ören Altmışyedioğlu Tarhanlı konuşmasına “ben önce katılımınız için teşekkür ederim.” diyerek başladı. “Şansızlıklar peş peşe gelmeye başladı. Önce Sayın Cumhurbaşkanımızın katılamayacağını öğrendik. Sonrada havanın yağışlı olması nedeniyle oturma düzenini kapalı yere taşımamız biz yönetim kurulu üyelerini üzdü… Derneğimiz bu faaliyetle uzun zamandır birbirlerini görmeyen dostları bir araya getirdi. Kayseri İli Yardım Derneği bir hemşehri derneğidir. Kayserili olmanın önemli bileşenleri arasında olduğunu düşündüğüm, çalışma ve iş hayatının her kesimindeki üstün başarıyı hayırseverlik faziletiyle taçlandıran bir çaba derneğimizin düsturu olmuştur.” Dedi ve sponsorlara ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hemşehrilerine hitap etti. Kayseri’nin şehircilik açısından hiçbir sorunu olmayan bir şehir olduğunu belirterek, Avrupa şehirleriyle arasında hiçbir fark olmadığını söyledi. Özhaseki, Kayseri’nin güzelliğiyle ve güzel dostlarıyla iftihar ettiklerini ifade etti. Programda konuşma yapan Taner Yıldız, geleneksel hale gelen Kayserililer buluşmasının Kayseri’nin ilerlemesine, büyümesine, gelişmesine önemli bir katkı olacağını dile getirdi. Kayseri’nin her açıdan Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu ifade eden Yıldız, “Bu toplantı sadece Kayseri’ye yapılan bir katkı değil, aynı zamanda Türkiye’nin gelişmesine de bir katkı olarak görüyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kayseri İli Yardımlaşma Derneği İstanbul Şube Başkanı Ören Altmışyedioğlu Tarhanlı, Taner Yıldız’a bir plaket hediye etti.