2 Haziran’da İstanbul Esenler meydanında düzenlenen Mantı Festivali’ne coşkulu bir kalabalık katıldı. On beş bin kişiye üç ton mantı 1,5 ton sumaklı, sarımsaklı yoğurt eşliğinde ikram edildi. Esenler Belediyesi ile Tüm-Kayder’in birlikte organize ettiği festivale 51 Kayseri il ilçe ve köy derneği destek verdi.
Çeşitli festivaller düzenlenen Esenler Dörtyol, Mantı Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Kayder İstanbul Şubesi Başkanı Ören Altmışyedioğlu Tarhanlı, Tüm Kayserililer Derneği Başkanı Fatih Doğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Adalı’nın yönetim ekibinden Murat Aksu, Eski Milli Futbolcu ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren, İBB Meclis üyesi Tevfik Helvacı, İst.İl. Genel Meclisi Üyesi Hilmi Işık, dizi oyuncusu hemşehrimiz Murat Ünalmış başta olmak üzere siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetli ile ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı.