Darülaceze’de “Dünya Kayserililer Günü” Kutlandı

İstanbul’un en eski Kamu Yararı Derneği, Kayder İstanbul Şubesi Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın öncülüğünde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, Diriliş Postası Gazetesi’nin ve Darülaceze Başkanlığı’nın katkılarıyla “Dünya Kayserililer Günü” etkinliğinin 08.02.2020 tarihinde Cumartesi günü saat 14.00’te Darülaceze Darülfünun salonunda gerçekleştirildi.

Programı Darülaceze Başkan Yardımcısı Ahmet Malatyalı ve bu projenin mimarı Ahmet Keklik ile birlikte sunuldu. Darülaceze’nin tanıtımı sinevizyonda gösterildi. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci Darülaceze’yi tanıtan bir konuşma yaptı.

Kayseri ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Kayder Başkanı Gökhan Çetinsaya’nın açılış konuşmasıyla program başladı. Başkan Çetinsaya’nın hoş geldiniz konuşmasının ardından 26.Dönem Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, 23.24.25.Dönem Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Eski Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu birer selamlama konuşması yaparak Dünya Kayserililer Gününü kutladılar. Eski Ekonomi Bakanı, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ve Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un konuşmaları ile program devam etti. Konuşmacılar birlik ve beraberlik mesajı vererek “Dünya Kayserililer Günü’nü” kutladılar.

Protokol konuşmaları sonunda Darülaceze Başkanı’na Başkan Çetinsaya tarafından Halı Türk Bayrağı takdim edildi. Darülaceze Başkanı Cebeci konuşmacılara Darülaceze’de dokunmuş Siirt kilimi hediye etti. Öğle yemeğinde Darülaceze sakinleriyle birlikte bin kişiye Kayseri Mantısı ve Kayseri Mutfağında özel olarak hazırlanan Nevzine tatlısı ikram edildi. Katılımcılarla birlikte toplu fotoğraf çektirildi. Darülaceze’de imalatı yapılan çoraplar toplantıya katılanlara hediye edildi. Bir Dünya Kayseriler Günü’nde Kayserililer İstanbul’dan Dünya’ya birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Her yeni yılın 38. günü Dünya Kayserililer günü olarak kutlanmaya devam edecek.