Bakan Taner Yıldız’la Bahçelievler’de 14. Genç Buluşma

22.12.2012 tarihinde Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu salonunda gerçekleşen Kayseri İli Yardım Derneği 14. Genç Buluşma organizasyonunda onur konuğumuz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız idi.
Güzel bir kokteyl ile bursiyerlerimiz ikramları tadarken bir yandan da tanışıp kaynaşmanın verdiği lezzet ile hoş bir ortam oluşturdular. Ardından Bahçelievler Belediyesinin nezih salonuna geçildi. Salonda öğrencileri Özgür Çakıroğlu’nun konseri karşıladı. Öğrenciler şarkılara eşlik edip eğlendi.
Program Gençlik Komisyonu Başkanı Ebubekir Avcı’nın konuşmasıyla başladı. Gençlik Komisyonundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Erendemir ve Dernek Başkanı Abdullah Gülsoy’un konuşmasının ardından program, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Belediye başkanımız Kayder’i burada ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade ederek hayata dair anlamlı mesajlar içeren hikâye anlattı. Bu hikâyede çalışmanın ve bu çalışmaya paralel verilecek ödülün dengeli olması gerektiğini vurguladı.
Sunucularımız Neşe Aydın ve Nurol Demir onur konuğumuz olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı sahneye davet etti. Taner Yıldız’a plaket verildi ve Sayın Bakan: “Bakalım bu plaketi hak edebilecek miyiz?” diyerek mütevazi bir şekilde konuşmasına başladı. Sayın Bakan nimet-külfet ilişkisini, paylaşmanın erdemini, kazanılan paranın kalbe girmemesi sadece cebe girmesi gerektiğini vurguladı Bakan yerli otomotivden, politikalarının yenilenebilir enerji kaynakları olduğundan, nükleer enerjiden bahsetti. Sorulara büyük bir özenle cevap veren Yıldız, öğrencilerin dertleriyle dertlenerek onlara umut eli uzattı ve sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağını söyledi. Ardı arkası kesilmeyen sorulara rağmen Bakanımız sıkılmadan cevap vermeye devam etti. Kendisinin bu programa gelirken zaman konusunda ucu açık geldiğini, sınır koymadığını söyledi ve böyle bir buluşmada yer almaktan gururlandığını ifade etti. Salonunu tahsis eden ve ikramlarımıza sponsor olan Bahçelievler Belediye Başkanı Sayın Osman Develioğlu’na teşekkür ederiz.
14.Genç Buluşma Taner Yıldız ile Gençlik Komisyonunun fotoğraf çekilmesiyle sona erdi